Konyhai Elszívó

 Zsíros konyhai elszívórendszerek tisztítási lépései

A Tisztítás Lépései

Az évek során a légcsatornákban és az összes egyéb részen lerakódott szennyeződéseket különféle technológiai eljárással tisztítjuk meg.

 Szükség esetén az álmennyezetbe revíziós ajtókat építünk be, hogy hozzáférhetők legyenek a légcsatornák. A légcsatornára a tisztítónyílások kialakítását, rezgőfűrésszel végezzük, így megakadályozva a légcsatornában felgyülemlő por és egyéb szennyeződések berobbanását, gyulladását.

 A revíziós ajtók és a tisztítónyílások a rendszerbe beépítve maradnak, ezzel csökkentik a későbbi tisztítások anyagköltségét és időtartamát is!

 A konyhai rendszer esetén a tisztítás mindig az összes elemet érinti, az elszívóernyőtől a légcsatornákon és ventilátoron át egészen a kidobónyílásig. Ezt írja elő az Országos Tűzvédelmi Szabályzat, és így tudunk felelősséget vállalni az elvégzett munkáért.

Felmérés, árajánlat készítése

Miután felvette velünk a kapcsolatot és megtisztelte a cégünket árajánlat kérésével, tapasztalt munkatársunk a helyszínen díjmentesen felméri a tisztítandó rendszert, majd ezt követően ajánlatot küldünk

A tisztítás

Munkavégzés megkezdése előtt a munkaterületen mindent letakarunk takarófóliával, ezáltal megvédjük az eszközöket, gépeket, berendezéseket a portól és egyéb szennyeződésektől. A munka végezetével feltakarítunk magunk után.

OTSZ dokumentáció

Munkánk elvégzéséről készített fényképes dokumentációt elektronikus úton adjuk át, ezzel igazolva a rendszerek szennyeződés mentességét és a munkánk minőségét. A tisztításról nyilatkozatot adunk ki, amellyel igazoljuk, hogy a munkavégzés és az általunk elvégzett tisztítás megfelel az OTSZ előírásoknak.

További helyszíni munkálatok

A helyszínen azonnal megoldható kisebb javításokat a tisztítási folyamattal egyidejűleg elvégezzük.

Munkavédelem

A tisztítási munkálatokat nagy körültekintéssel, valamint a munka- és balesetvédelmi előírások betartásával végezzük!

Miért FONTOS a Szakszerü és Rendszeres karbantartás

Ha nem végeztetik el a szükséges tisztítást. A zsíros, olajos gőzből lecsapódó szennyeződések eltömítik a szűrőket, lerakódnak a ventilátor lapátján, amely idővel a ventilátor motorjának meghibásodásához vezet. Ez nem csak a szagelszívó rendszer működését befolyásolja, de a penész és a gombák melegágyává is teszi a készüléket. Ráadásul a lerakódott zsíros konyhai szennyeződés akár lángra is kaphat, és a tűz villámgyorsan terjed a légcsatorna hálózatban. Nem éri meg ezen spórolni.

Tisztítás ELŐTT

 

Tisztítás UTÁN

 

Kérje ajánlatunkat

+36 30 301 2472

2225 Üllő, Pesti út 174